Burgerboller

500 ml vand
35 g. tørmælk
75 g. sukker
1 dl. æg (2 stk.)
100 g. gær
10 g. salt
1000 g. hvedemel
200 g. røremargarine 

Opskriften er til 21 Burgerboller af 90 gr. pr stk.

Omregnet er der til ca. 42 alm. boller eller hotdogs brød.

Alle ingridienser vejes af og kommes i en skål - æltes med dejkrog i ca. 10 min. (husk at fortage en lille dejprøve)
Når dejen er æltet - skal den "hvile" eller have en liggetid i 20 min. i køkkentemperatur.
Husk hviletiden - det er der hvor aromadannelsen og smagen udvikler sig -
gæren skal have optimale betingelser for udvikle disse egenskaber i dejen.

Når dejen har lagt i ca. 20 min. - forarbejdes den til det der skal laves, burgerboller alm. boller, hotdogsbrød eller brunsviger.

Efter den er forarbejdet til det der nu skal laves - SKAL den stå et lunt sted - tildækket med et viskestykke eller et stykke plastik i 1½ time.

Bagetider:
Alm. boller og hotdogsbrød.: 8-9 min. v/210 grader.
Burgerboller.: 12 min. v/210 grader.

Projects

AndroidiOS

Follow me

TwitterFacebook

Connect